Wadium

Wadium w 2 minuty

Uzyskaj wadium bez dokumentów i odchodzenia od komputera, w 3 krokach:

kliknij podaj dane opłać online

Sprawdź, jak to zrobić - Film

Postępowanie: Usługi przygotowania, gotowania i rozwożenia posiłków oraz prowadzenia bufetu

Jacek Kruk
Zespół Opieki Zdrowotnej w Końskich Oddział: Dział Sprzedaży Usług i Zamówień Publicznych
Termin:
Zamieszczenia : 29-08-2019 10:28:00
Składania : 09-10-2019 10:24:00
Otwarcia : 09-10-2019 10:45:00
Tryb:
Rodzaj: -

Wymagania i specyfikacja

Szanowni Państwo, 

w załącznikach do postępowania zamieszczono ogłoszenie, SIWZ oraz pozostałą dokumentację związaną z przedmiotem zamówienia.

Pod linkiem do pobrania Instrukcja składania oferty dla Wykonawcy.

W związku z obowiązującą od 18.10.2018 Dyrektywą Parlamentu Europejskiego i Rady 2014/24/UE z dnia 26 lutego 2014 r. w sprawie zamówień publicznych informujemy, że w niniejszym ogłoszeniu o zamówieniu przekazywanie ofert oraz komunikacja odbywa się wyłącznie drogą elektroniczną.

Przycisk “Wyślij wiadomość” dostępny w prawym, dolnym rogu w formularzu składania oferty służy do:

  • Zadawania pytań do SIWZ;
  • Odpowiedzi na wezwanie do uzupełnienia oferty;
  • Przesłania odwołania/inne

Jeżeli będą Państwo mieli pytania związane z procesem złożenia oferty prosimy o kontakt z Centrum Wsparcia Klienta platformazakupowa.pl:

  • tel. 22 101 02 02,
  • e-mail: cwk@platformazakupowa.pl

Przypominamy, że oferta składana elektronicznie musi zostać podpisana elektronicznym kwalifikowanym podpisem. W procesie składania oferty na platformie taki podpis składają Państwo zgodnie z instrukcją dostępną pod linkiem.

Załączniki do postępowania

NAZWA ROZSZERZENIE ROZMIAR (kB) DATA PUBLIKACJI ŹRÓDŁO POBIERZ
zał nr 8 zakup sprzetu i roboty.docx docx 15.96 2019-08-29 10:28:00 Postępowanie
siwz_żywienie _2019 4 lata-sig.pdf pdf 630.43 2019-08-29 10:28:00 Postępowanie
zał 1a 1b jadłospisy.xlsx xlsx 20.86 2019-08-29 10:28:00 Postępowanie
zał nr 1 wykaz kal i gram.doc doc 62.5 2019-08-29 10:28:00 Postępowanie
zał nr 2 formularz ofer 2019 żyw.doc doc 66 2019-08-29 10:28:00 Postępowanie
zał nr 3 wykaz diet przykładowe opisy.pdf pdf 1314.94 2019-08-29 10:28:00 Postępowanie
zał nr 4 wzór umowa żywienia 2019.doc doc 88 2019-08-29 10:28:00 Postępowanie
zał nr 5 umowa dzierzawy 2019.doc doc 75 2019-08-29 10:28:00 Postępowanie
zał nr 6 wykaz sprzetu do przejęcia.pdf pdf 773.18 2019-08-29 10:28:00 Postępowanie
zał nr 7 Formularz JEDZ.pdf pdf 81.39 2019-08-29 10:28:00 Postępowanie
ogłosznie żywienie po publikacji 29.08.2019.pdf pdf 151.47 2019-08-29 10:28:00 Postępowanie
ogłosznie żywienie przed publikacją 2019.pdf pdf 145.12 2019-08-29 10:28:00 Postępowanie
espd-request (2).zip zip 89.34 2019-09-26 10:28:59 Publiczna wiadomość
odpowiedzi na pytania 14_2019 JK_1.pdf pdf 1774.58 2019-09-26 10:30:45 Publiczna wiadomość
odpowiedzi na pytania 14_2019 JK_2.docx docx 25.93 2019-10-02 10:12:46 Publiczna wiadomość
informacja_z_otwarcia_jk_żywienie_2019.doc doc 40 2019-10-09 12:03:40 Publiczna wiadomość
zawiad_o_wyb_jk_14 żywienie 2019.doc doc 45 2019-10-21 10:40:49 Publiczna wiadomość

Komunikaty

2019-10-21 10:43 Jacek Kruk numer sprawy: DSUiZP 252/JK/14/2019r Końskie, 2019-10-21
Firmy biorące udział w postępowaniu ogłoszonym w Suplemencie do Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej Dz.U. : 2019/S 166-406771; data publikacji: 29/08/2019 i na stronie internetowej www.zoz.konskie.pl i stronie https://platformazakupowa.pl oraz w siedzibie zamawiającego - tablica ogłoszeń


ZAWIADOMIENIE O WYBORZE NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY

dot.: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na: usługi przygotowania, gotowania i rozwożenia posiłków oraz prowadzenia bufetu.
1. Działając na podstawie art. 92 ust. 1 pkt. 1) Prawa zamówień publicznych Zespół Opieki Zdrowotnej ulica Gimnazjalna 41 B, 26-200 Końskie informuje, że w prowadzonym postępowaniu wybrano do realizacji zamówień najkorzystniejszą ofertę złożoną przez wykonawcę:
Catermed S.A. z siedzibą w Łodzi, ul. Traktorowa 126 lok. 201, 91-204 Łódź,
oraz
JOL-MARK sp. z o.o. z siedzibą w Gliwicach, ul. Portowa 16G 44-100 Gliwice,
Adres poczty elektronicznej: przetargi@naprzod.pl
Numer telefonu:42 640 57 77 Numer faksu: 42 257 28 16
Uzasadnienie wyboru: Oferty najkorzystniejsze wybrane zostały zgodnie z art. 91 ust. 1 ustawy Pzp, na podstawie kryteriów oceny ofert określonych Specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Oferty otrzymały najwyższą liczbę punktów zgodnie ze wzorami opisanymi w Specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Jest to jedyna oferta.
W prowadzonym postępowaniu złożono następujące oferty
Lp. Nazwa wykonawcy i adres Wykonawcy Termin płatności Cena brutto zł Pkt.
ocena jakość – jadłospisy Pkt.
Cena
Pkt. Razem
1. Catermed S.A. z siedzibą w Łodzi, ul. Traktorowa 126 lok. 201, 91-204 Łódź,
oraz
JOL-MARK sp. z o.o. z siedzibą w Gliwicach, ul. Portowa 16G 44-100 Gliwice,
Adres poczty elektronicznej: przetargi@naprzod.pl
Numer telefonu:42 640 57 77 Numer faksu: 42 257 28 16 60 dni 13 437 063,87 40 60 100

postępowaniu nie został wykluczony wykonawca. 3. Działając na podstawie art. 92 ust. 1 pkt. 3) Prawa zamówień publicznych zamawiający informuje, że w prowadzonym postępowaniu nie została odrzucona oferta.
4. Działając na podstawie art. 93 ust.1 punkt 1 prawa zamówień publicznych Zamawiający informuje, że nie unieważniono postępowania.
5. Podpisanie umowy możliwe będzie po dopełnieniu wszelkich formalności. Miejsce i termin podpisania umowy zostaną uzgodnione z wyłonionym wykonawcą
Środki ochrony prawnej
Od niniejszej decyzji zamawiającego, wykonawcy przysługują środki ochrony prawnej (Odwołanie, Skarga do Sądu) wobec
1) niezgodnej z przepisami ustawy czynności podjętej przez zamawiającego w niniejszym postępowaniu, lub
2) zaniechaniu czynności, do której zamawiający jest zobowiązany na podstawie ustawy,
Termin wniesienia odwołania: 10 dni od dnia przesłania niniejszego zawiadomienia przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (faks lub poczta elektroniczna), lub 15 dni od dnia przesłania niniejszego zawiadomienia, jeżeli zostało ono przesłane w inny sposób. Informacje dotyczące środków ochrony prawnej znajdują się w Specyfikacji istotnych warunków zamówienia oraz w Dziale VI Prawa zamówień publicznych „Środki ochrony prawnej", art. od 179 do 198g..
Pismo zostaje w dniu dzisiejszym zamieszczone na stronach http://zoz-konskie.bip.org.pl/, https:// platformazakupowa.pl/pn/zoz_konskie i tablicy ogłoszeń
Sporządził: Jacek Kruk
Końskie. 2019-10-21
Z-ca Dyrektora
Zespołu Opieki Zdrowotnej w Końskich



mgr inż. Jerzy Grodzki

zawiad_o_wyb_jk_14 ż [...].doc

2019-10-09 12:03 Jacek Kruk

numer sprawy: DSUiZP 252/JK/14/2019r Końskie, 2019-10-09 Załącznik nr do protokołu
Firmy biorące udział w postępowaniu ogłoszonym w Suplemencie do Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej Dz.U. : 2019/S 166-406771; data publikacji: 29/08/2019 i na stronie internetowej www.zoz.konskie.pl i stronie https://platformazakupowa.pl oraz w siedzibie zamawiającego - tablica ogłoszeń



INFORMACJA Z SESJI OTWARCIA OFERT
dot.: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na: usługi przygotowania, gotowania i rozwożenia posiłków oraz prowadzenia bufetu
Na mocy art. 86 ust. 5 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych
(t. j. Dz. U. z 2015 r. poz. 2164 z p. zm.) Zespół Opieki Zdrowotnej ul. Gimnazjalna 41 B 26-200 Końskie informuje,
co następuje:
Kwota, jaką Zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia wynosi: 10 800 000 PLN brutto
W terminie do dnia 2019-10-09 do godz. 10:45 złożono następujące oferty:
Lp. Nazwa wykonawcy i adres Wykonawcy Termin płatności Cena brutto zł
1. Catermed S.A. z siedzibą w Łodzi, ul. Traktorowa 126 lok. 201, 91-204 Łódź,
oraz
JOL-MARK sp. z o.o. z siedzibą w Gliwicach, ul. Portowa 16G 44-100 Gliwice,
Adres poczty elektronicznej: przetargi@naprzod.pl
Numer telefonu:42 640 57 77 Numer faksu: 42 257 28 16 60 dni 13 437 063,87

Wykonawcy w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej niniejszej informacji przekazuje Zamawiającemu " OŚWIADCZENIE O POWIĄZANIU KAPITAŁOWYM ". Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.

Końskie 2019-10-09
Z-ca Dyrektora
Zespołu Opieki Zdrowotnej
w Końskich



mgr inż. Jerzy Grodzki

Sporządził:
Jacek Kruk

informacja_z_otwarci [...].doc

2019-10-02 10:12 Jacek Kruk Numer sprawy: DSUiZP 252/JK/14/2019 Końskie 2019-10-02
Firmy biorące udział w postępowaniu ogłoszonym w Suplemencie do Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej Dz.U. : 2019/S 166-406771; data publikacji: 29/08/2019 i na stronie internetowej www.zoz.konskie.pl i stronie https://platformazakupowa.pl oraz w siedzibie zamawiającego - tablica ogłoszeń
dot.: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na: usługi przygotowania, gotowania i rozwożenia posiłków oraz prowadzenia bufetu

Dyrekcja Zespołu Opieki Zdrowotnej w Końskich w odpowiedzi na złożone następujące pytania i wnioski dotyczące treści zapisów SIWZ informuje :
Pytanie nr 1
Dotyczy odpowiedzi na pytania nr 1 i 2 z dnia 26.09.2019 r.
Zamawiający w zał. nr 1 do SIWZ – „Wykaz kaloryczności i gramatury” – „diet podstawowa” oraz w zał. nr 3 do SIWZ - „Wykaz diet” – pkt 1 „dieta podstawowa” i pkt 2 „ dieta łatwo strawna” wskazał konkretne wymagane wartości tj. wartość energetyczna – 2200kcal/d; białko ogółem – 80g, tłuszcze ogółem – 70g, węglowodany ogółem – 300g.
Natomiast w zał. nr 3 do SIWZ – „Wykaz diet” – „dieta podstawowa” i „dieta łatwo strawna” wskazał konkretne założenia diet dotyczące witamin i składników mineralnych tj. wapń - 0,9g, żelazo - 15mg, witamina A (ekw. Retinolu) - 850mg, witamina B1 - 1,8 mg, witamina B2 - 2,2mg, witamina C – 70mg”

Wykonawca w zadanych pytaniach poinformował, iż nie ma możliwości zaplanowania jadłospisu, w taki sposób, aby w każdym dniu wartość energetyczna wszystkich posiłków wynosiła dokładnie 2200 kcal/d, białko dokładnie 80g dziennie, tłuszcze dokładnie 70g dziennie a węglowodany dokładnie 300g dziennie oraz iż nie ma możliwości zaplanowania jadłospisu, w taki sposób, aby w każdym dniu wartości witamin i składników odżywczych wynosiły dokładnie tyle ile podane przez Zamawiającego w zał. nr 3 do SIWZ.

W odpowiedzi na te pytania Zamawiający udzielił następującej odpowiedzi: „Zgodnie z SIWZ – Bilansowanie powyższych składników uwzględnia 10 dniowy jadłospis”.

Pragniemy jednak zaznaczyć, iż mimo, że w takim przypadku istnieje możliwość sporządzenia jadłospisu, w którym średnie wartości z 10 dni będą wynosiły tyle ile w/w tj. np. średnia kaloryczność z 10 dni: dokładnie 2200 kcal, białko 80g, tłuszcze 70g itd. to nie ma możliwości ułożenia obydwu wymaganych jadłospisów tak, aby miały identyczne średnie wartości z 10 dni. Każda dieta ma inne założenia i np. przy średniej zawartości tłuszczu z 10 dni dla diety podstawowej wynoszącej 70g, nie ma możliwości sporządzenia jadłospisu dla diety lekkostrawnej (brak smażenia, niedozwolone tłuste mięso, warzywa i owoce lekkostrawne itd.) złożonej z innych potraw a także o średniej zawartości tłuszczy z 10 dni wynoszącej dokładnie 70g i np. tej samej wartości witamin i składników mineralnych co w diecie podstawowej.

W związku z powyższym ponownie prosimy o dopuszczenie min. 5% odchylenia od w/w wartości oraz potwierdzenie, iż wiążący jest zapis z zał. nr 1 do SIWZ tj. „witaminy i składniki mineralne – Zgodnie z najnowszymi wytycznymi zawartymi w publikacji IŻŻ „Normy żywienia dla populacji Polski””, w przeciwnym wypadku żaden z Wykonawców nie będzie w stanie złożyć do oferty jadłospisów zgodnych z wymaganiami SIWZ.
Odpowiedź
Tak Dopuszczamy w diecie łatwostrawnej

Końskie 2019-10-02
Z-ca Dyrektora
Zespołu Opieki Zdrowotnej w Końskich


mgr inż. Jerzy Grodzki
Sporządził:
st. Ins. ds. Zamówień Publicznych
Jacek Kruk
Pismo zostaje w dniu dzisjejszym zamieszczone na stronach http: /zoz-konskie.bip.org.pl/ https://platformazakupowa.pl

odpowiedzi na pytani [...].docx

2019-09-26 10:31 Jacek Kruk Odpowiedzi na pytania
Numer sprawy: DSUiZP 252/JK/14/2019 Końskie 2019-09-26
Firmy biorące udział w postępowaniu ogłoszonym w Suplemencie do Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej Dz.U. : 2019/S 166-406771; data publikacji: 29/08/2019 i na stronie internetowej www.zoz.konskie.pl i stronie https://platformazakupowa.pl oraz w siedzibie zamawiającego - tablica ogłoszeń
dot.: postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na: usługi przygotowania, gotowania i rozwożenia posiłków oraz prowadzenia bufetu
Dyrekcja Zespołu Opieki Zdrowotnej w Końskich w odpowiedzi na złożone następujące pytania i wnioski dotyczące treści zapisów SIWZ informuje :

odpowiedzi na pytani [...].pdf

2019-09-26 10:29 Jacek Kruk JEDZ w dwóch formatach na prośbę jednego z wykonawców

espd-request (2).zip

Formularz

Lp Nazwa Waga kryterium Opis i załączniki Twoja propozycja lub komentarz Dołącz Plik
1 Oferta/Wniosek Wykonawcy - Tu zamieść podpisane załączniki kwalifikowanym podpisem z Twoją ofertą. Poszczególne pliki załączone przez wykonawcę na platformę, powinny być podpisane przez upoważnione do tego osoby, zależnie od rodzaju dokumentu. np: 1) JEDZ podwykonawcy - podpisany przez osobę upoważnioną ze strony podwykonawcy 2) Pełnomocnictwo - podpisane przez osoby upoważnione (więcej w instrukcji). (Zamawiający wymaga załączenia pliku) (0)
2 Tajemnica przedsiębiorstwa - Przez tajemnicę przedsiębiorstwa rozumie się informacje techniczne, technologiczne, organizacyjne przedsiębiorstwa lub inne informacje posiadające wartość gospodarczą, które jako całość lub w szczególnym zestawieniu i zbiorze ich elementów nie są powszechnie znane osobom zwykle zajmującym się tym rodzajem informacji albo nie są łatwo dostępne dla takich osób, o ile uprawniony do korzystania z informacji lub rozporządzania nimi podjął, przy zachowaniu należytej staranności, działania w celu utrzymania ich w poufności. Zgodnie z art. 86 ust. 4 Pzp tajemnicą przedsiębiorstwa nie może być nazwa firmy, adres, informacje dotyczące ceny, terminu wykonania zamówienia, okresu gwarancji i warunków płatności. Zaleca się, aby każda informacja stanowiąca tajemnicę przedsiębiorstwa była zamieszczona w odrębnym pliku i określała przedmiot będący jej treścią wraz z uzasadnieniem (podstawą prawną utajnienia). (0)
(0)
Odblokuj formularz

Liczba odsłon strony: 819